Mondzorg voor ouderen bij Tandheelkundig Centrum Koraalzwam

Het is nooit te laat voor een mooi en gezond gebit

Nederland vergrijst. Het aantal ouderen dat (gedeeltelijk) nog eigen tanden en kiezen heeft, zal daardoor ook toenemen. Bovendien is het beleid erop gericht om senioren langer thuis te laten wonen. Helaas is het gevolg dat hiervan steeds meer ouderen bij de tandarts uit het zicht verdwijnen, terwijl de mondzorg voor deze leeftijdsgroep juist méér aandacht vergt. Wij vinden het belangrijk om problemen vroegtijdig te signaleren en om deze doelgroep de benodigde gespecialiseerde behandelingen te bieden.

Ouderen afhankelijker van tandheelkunde

Naarmate je ouder wordt, raak je vaak meer afhankelijk van goede zorg. Sommige ouderen zijn lichamelijk of psychisch niet meer in staat om regelmatig de tandarts of protheticus te bezoeken, waardoor hun gebitssituatie snel verslechtert. Bovendien staan de zorginstellingen financieel onder druk, waardoor mondzorg vaak geen prioriteit krijgt. Tegelijkertijd toont onderzoek aan dat mondaandoeningen de kwaliteit van leven op verschillende manieren negatief beïnvloeden.

Tandartspraktijk Alphen aan den Rijn: wij voeren mondzorg voor ouderen zo uit

Mondzorg voor ouderen vereist speciale aandacht vanwege de veranderingen die optreden in de mond naarmate we ouder worden. Bij oudere mensen komen vaak tandheelkundige problemen zoals tandbederf, tandvleesaandoeningen en tandverlies vaker voor. Mondzorg voor ouderen omvat regelmatige controles, professionele reinigingen en tandheelkundige behandelingen zoals vullingen, wortelkanaalbehandelingen en het plaatsen van prothesen. Het belangrijkste verschil met mondzorg voor jongere mensen is dat oudere patiënten vaak te maken hebben met bijkomende medische aandoeningen en medicatie, wat extra voorzorgsmaatregelen vereist. Bovendien kan er sprake zijn van verminderde motoriek of cognitieve functie, waardoor aanpassingen in de behandeling nodig zijn om aan de specifieke behoeften van oudere patiënten te voldoen.

Mondzorg voor ouderen? Jouw tandarts in Alphen helpt je graag

Wij kunnen deze kwetsbare doelgroep op maat bedienen, waarbij wij ons richten op preventieve mondzorg. Valt jij binnen deze doelgroep, of ken je iemand die binnen deze doelgroep valt? Aarzel dan niet en neem zo snel mogelijk contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar. Bel 0172 - 444 901, mail info@tcakoraalzwam.nl of vul het contactformulier in en maak een afspraak.

Niet alleen voor ouderenmondzorg ben je bij TCA Koraalzwam aan het goede adres. Ook voor behandelingen zoals orthodontie, tandvleesbehandelingen, gebitsonderhoud of het laten plaatsen van cerec kronen is onze tandartspraktijk in Alphen aan den Rijn de beste plek. Onze praktijk maakt deel uit van de Vitalis Mondzorg Groep, waardoor er altijd wel een deskundige te vinden is die jou kan helpen met het probleem.