Preventie tandartsbehandeling

In onze praktijk bieden we verschillende preventieve behandelingen aan. Want zeg nou zelf, voorkomen is beter dan genezen. Bij TCA Koraalzwam in Alphen aan den Rijn voeren wij een preventie tandartsbehandeling uit bij iedere doelgroep. Wij hebben onze programma’s opgesteld voor de allerjongsten, de iets minder jonge jongeren, scholen en ouderen. Iedereen heeft tenslotte andere preventiebehandelingen nodig.Maar ook wanneer je niet binnen deze doelgroepen valt, zijn wij er voor jou. Zo hebben jongeren vaak een orthodontiebehandeling lopen, wat vraagt om andere acties.

Preventieassistenten van de tandarts

De preventie tandartsbehandelingen worden in onze praktijk uiteraard uitgevoerd door professionals. Onze mensen, zowel de preventieassistenten van de tandarts als de mondhygiënisten staan vol met kennis voor jou klaar. Ze weten precies wat nodig is om jouw gebit schoon en gezond te krijgen. Zo wordt binnen de behandeling het gebit dusdanig gereinigd dat je met een schoon gebit de praktijk verlaat. Ons team laat het hier niet bij, zo geven zij na de behandeling nog diverse poetsinstructies en handige tips voor thuis. Zo kan je dagelijks je gebit onderhouden op de juiste manier. Een belangrijk onderdeel binnen de preventiebehandeling van de assistent. Binnen ons programma gaan we dus verder dan alleen een reiniging en geven we jou het juiste advies mee naar huis.  

Gevolg van goede tandarts preventie

Een goede tandarts preventiebehandeling heeft een aantal gevolgen. Te beginnen loop je na de preventie met een fris mondgevoel en mooie gladde tanden de praktijk uit. Naast de afspraak verlaat je onze praktijk met goede adviezen en tips voor het juiste onderhoud van het gebit. Niks hoeft nu nog een mooi en schoon gebit nog in de weg te staan. Wij staan voor het feit dat we samen voor een gezond gebit zorgen. Wij, als Tandheelkundig Centrum Koraalzwam, geloven namelijk in het feit dat een mooi en gezond gebit een belangrijke basis vormt in het leven. Het zorgt er immers voor dat je durft te lachen en zelfverzekerder door het leven gaat.

Tijdens onze preventie tandartsbehandeling wordt je gebit gecontroleerd op tandplak. Wanneer tandplak niet goed wordt schoongemaakt, ontstaat er in de loop van de tijd tandsteen, wat je niet zelf weg kan krijgen. De tandsteen wordt verwijderd met behulp van een speciaal apparaat, de tandsteen wordt hierbij als het ware losgetrild. Wanneer dit op tijd gebeurt, is de kans op ontsteking van je tandvlees een stuk kleiner. 
Mocht er toch iets meer gebeuren dan alleen de preventie tandheelkunde, dan staan wij uiteraard ook voor je klaar. Voor onder andere esthetische ingrepen en wortelkanaalbehandelingen ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op.