Gebitsonderhoud

Het is belangrijk om je gebit goed te onderhouden om problemen te voorkomen. Dit gaat soms om hele kleine en relatief eenvoudige behandelingen. Hiermee wordt de pijn voorkomen, evenals verdere schade aan de tand of kies. Is er nou angst voor de tandarts, dan kan je uiteraard ok een behandeling onder narcose krijgen om zo de gezondheid van je gebit op peil te brengen.

Tand of kies herstellen

Binnen de terugkomende momenten bij de tandarts kunnen kleine behandelingen worden uitgevoerd. Toch blijft het enorm belangrijk dat je de dagelijkse mondzorg blijft onderhouden om de meeste problemen te voorkomen. Blijf dus goed poetsen. Eenmaal bij het tandartsbezoek kan je bij het herstellen van je tand of kies, kiezen voor wel of geen verdoving. De tandarts zal eerst al het aangetaste weefsel verwijderen met een boor. Voordat de vulling dan kan worden aangebracht, zal de tand of kies moeten worden drooggemaakt. Daarna brengt de tandarts de vulling aan. Een van de kleine behandelingen binnen het gebitsonderhoud.

Materialen binnen gebitsonderhoud

Binnen het gebitsonderhoud maken wij in onze praktijk voornamelijk gebruik van composiet als vulmateriaal. Het witte kunsthars kan op kleur aangepast worden. Zo kan de tandarts precies de kleur gebruiken die bij de natuurlijke kleur van de tand of kies past. Dit is ook de reden waarom composietvullingen zeer geschikt zijn om tanden en kiezen op te bouwen na een breuk. Zo voorkom je verkleuringen en herstel je dit direct.