Implantologie

Als je één of meerdere tanden hebt verloren door tandbederf, een ongeval of andere oorzaken, is implantologie bij Tandheelkundig Centrum Koraalzwam, de oplossing. Implantaten bieden een permanente en duurzame oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden. Ook als je last hebt van loszittende protheses of ongemak met bruggen, is implantologie de uitkomst. Bovendien voorkomen implantaten botverlies en behouden ze de natuurlijke uitstraling van het gezicht. Implantaten zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden die streven naar een gezonde, complete en stralende glimlach.

Traditionele protheses vs. implantologie

In vergelijking met traditionele protheses hebben tandimplantaten aanzienlijke voordelen. Ten eerste geven implantaten een veel stabielere en duurzamere oplossing, omdat ze stevig in het kaakbot verankerd zijn. Hierdoor voelt de vervangende tand veel natuurlijker aan en voorkomt het beweging of losraken. Bovendien stimuleren tandimplantaten het kaakbot, waardoor botverlies wordt voorkomen en het gezichtsprofiel behouden blijft. In tegenstelling tot protheses ervaar je geen beperkingen in voedselkeuze en kauw je zonder zorgen.

Implantologie: zo werkt het

Het plaatsen van tandimplantaten is een geavanceerde procedure die in verschillende stappen verloopt. Eerst wordt de implantatieplaats zorgvuldig voorbereid door de tandarts. Vervolgens wordt het implantaat gemaakt van biocompatibel materiaal zoals titanium, chirurgisch in het kaakbot geplaatst. Dit zorgt voor een stevige basis. Na een periode van osseointegratie, waarin het implantaat zich aan het bot hecht, wordt een abutment bovenop het implantaat bevestigd, waarna de definitieve kroon, brug of prothese wordt geplaatst.

Nazorg bij tandimplantaten

Nazorg is essentieel voor het behoud van een succesvol implantaat. Na de ingreep krijg je specifieke instructies om het genezingsproces te bevorderen en complicaties te voorkomen. Regelmatige controles bij de tandarts zijn cruciaal om de gezondheid van het implantaat en omliggende weefsels te evalueren. Mondhygiëne speelt vanzelfsprekend ook een grote rol in de nazorg; grondig poetsen en flossen rondom het implantaat helpt tandvleesproblemen te voorkomen. Door een goede nazorg geniet je van je stralende glimlach en optimale mondgezondheid.

Ga naar ons voor implantologie

Bij ons staat jouw gebit voorop. Onze deskundige experts staan klaar om jouw behandelingen rondom implantologie goed te laten verlopen, zelfs bij spoedgevallen. We hechten enorm veel belang aan goed poetsen, want voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom bieden we ook uitstekende preventieve zorg. Voor behandelingen zoals het plaatsen van Cerec kronen en esthetische ingrepen kun je tevens bij ons terecht. Zelfs voor behandelingen specifiek voor ouderen staan wij voor je klaar. Neem snel contact op via info@tcakoraalzwam.nl of bel 0172 - 44 49 01 voor een afspraak. Jouw mondgezondheid is onze prioriteit!