Cerec kronen bij jouw tandarts in Alphen aan den Rijn

Met Cerec (‘ceramic reconstruction’) is het mogelijk om een kroon of inlay te maken en meteen ook te plaatsen tijdens één tandartsbezoek. Je hoeft dus niet terug te komen voor een vervolgafspraak. Voorheen moesten wij hiervoor gebitsafdrukken maken met behulp van een soort klei. Dit ‘’happen’’ werd niet door iedereen als prettig ervaren. Met de nieuwe werkmethode van het maken van Cerec kronen scannen we het gebit met een 3D camera. Op basis van deze digitale opname en van de aanwezige gebitselementen berekent de computer een natuurgetrouwe restauratie. Hierna wordt de kroon vervaardigd door een industriële slijpmachine en daarna ingekleurd en afgebakken. In de tussentijd geniet jij in de wachtkamer van een heerlijk kopje koffie, totdat de tandarts de kroon weer komt plaatsen.

Waarom heb je Cerec kronen nodig?

Cerec kronen bieden diverse toepassingen voor verschillende tandheelkundige behoeften. Ze worden gebruikt bij ernstig tandbederf om de tandstructuur te herstellen en te beschermen. Bij gebroken tanden herstellen Cerec kronen niet alleen de functionaliteit, maar bieden ze ook een natuurlijke uitstraling. Verzwakte tanden na een wortelkanaalbehandeling kunnen met Cerec kronen worden versterkt en beschermd. Voor cosmetische doeleinden verbeteren de kronen de vorm, grootte, kleur en uitlijning van tanden, wat bijdraagt aan een evenwichtige glimlach. Bovendien worden versleten, beschadigde of verkleurde oude kronen efficiënt vervangen door nieuwe hoogwaardige Cerec kronen.

De voordelen van Cerec kronen voor jou

- Geen last van braak-of kokhalsneigingen

- Comfortabel, snel en kosteneffectief

- Mooie en duurzame kronen en inlays

- Slechts één sessie, dus ook maar één keer verdoven

- Geen noodkronen nodig

- Minder of geen pijn na de behandeling

- Veel minder problemen op termijn

Wanneer een tand of kies verloren is gegaan, zal de tandarts een brug plaatsen om de ruimte tussen twee kronen te overbruggen. Wij streven ernaar om ook hiervoor de Cerec-technologie toe te passen, maar dit is niet in alle gevallen mogelijk. We maken dan gebruik van de traditionele techniek, waarbij we gebitsafdrukken maken met behulp van een soort klei. Uiteraard doen wij ons best om dit ‘happen’ zo plezierig mogelijk te laten verlopen.

Cerec kronen laten plaatsen bij TCA Koraalzwam

Je Cerec kronen laten plaatsen doe je natuurlijk bij TCA Koraalzwam, jouw tandartspraktijk in Alphen. Niet alleen voor reguliere afspraken zoals preventie en gebitsonderhoud, maar ook in het geval van spoed staan wij voor je klaar. Onze deskundigen weten precies wat ze doen en helpen je graag.

Vanzelfsprekend is voorkomen beter dan genezen, maar soms is het niet gelukt om problemen te voorkomen. Maar geen zorgen, ook dan staan wij voor je klaar. Onder andere voor esthetische ingrepen, behandelingen voor je tandvlees, implantologie of orthodontie zijn wij dé tandarts voor jou. Neem snel contact met ons op via info@tcakoraalzwam.nl of bel 0172 - 44 49 01.