Wortelkanaalbehandelingen in Alphen aan den Rijn

Een wortelkanaalbehandeling is een veelbesproken tandheelkundige procedure die soms angst of zorgen veroorzaakt bij mensen. Maar het is ook een essentiële oplossing voor het redden van ernstig beschadigde of geïnfecteerde tanden, waardoor pijnverlichting en tandbehoud mogelijk worden gemaakt. Bij jouw tandarts in Alphen begrijpen we dat je vragen hebt over een wortelkanaalbehandeling. We leggen daarom graag uit hoe het werkt, waarom het soms nodig is en wat je mag verwachten tijdens en na de procedure. Een leuke behandeling is het niet, maar soms wel noodzakelijk om een mooie lach te behouden. Bij TCA Koraalzwam staan we voor je klaar.

Een wortelkanaalbehandeling: zo ziet je gebit eruit

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat je ziet. De wortels liggen onder je tandvlees en zijn verankerd in de kaak. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levende weefsel noemen we ook wel pulpa. Als het weefsel ontstoken is (geweest), voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit. Hij verwijdert dan het ontstoken weefsel uit het wortelkanaal. Daarna vult hij het kanaal op en sluit hij de tand of kies af met een vulling.

Een wortelkanaalbehandeling voeren we zo uit

De wortelkanaalbehandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving als het tandweefsel nog (gedeeltelijk) levend is. Dit is niet nodig als het weefsel al afgestorven is. Vaak maakt de tandarts één of meer röntgenfoto’s om controle te houden over het verloop van de behandeling. Na het reinigen van de wortelkanalen is het mogelijk dat je napijn krijgt. Deze kan enkele dagen aanhouden, maar een goede pijnstiller helpt doorgaans voldoende. Een antibioticum is meestal niet nodig.

Nazorg bij de wortelkanaalbehandeling

Aangezien de wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving, is het niet verstandig om kort na de behandeling warme dranken te drinken en warm eten te eten. Door de verdoving merk je namelijk niet dat iets warm is, de kans op brandwonden is dan groter. Na ongeveer twee uur is het weer mogelijk om te eten en te drinken zonder problemen.

Wortelkanaalbehandeling bij TCA Koraalzwam

Een goed uitgevoerde wortelkanaalbehandeling laat je uiteraard uitvoeren door jouw tandarts in Alphen aan den Rijn. Maar niet alleen voor een wortelkanaalbehandeling, ook voor andere behandelingen kies je voor TCA Koraalzwam. Voor onder andere ontstoken tandvlees, esthetische ingrepen, implantologie en behandelingen speciaal voor ouderen helpen wij je graag. Maak snel een afspraak via het contactformulier, via telefoonnummer 0172 - 44 49 01 of info@tcakoraalzwam.nl.