Esthetische ingrepen bij TCA Koraalzwam

Een regelmatig gebit en mooie witte tanden zijn populair. Vaak zetten we bij TCA Koraalzwam een bleekbehandeling in om dit te bewerkstelligen, maar soms is een andere methode beter, te weten esthetische ingrepen. Voor deze behandeling werken wij nauw samen met esthetische tandarts Arend van den Akker van TC Vitalis.

Esthetische tandheelkunde: facings

Wanneer een enkele tand bijvoorbeeld scheef staat, passen wij facings toe, een onderdeel van de esthetische tandheelkunde. Facings zijn een soort schildjes van kunsthars, waarmee je een afwijkende tand kunt camoufleren zonder het gebit te beschadigen. Deze dunne laag wordt op de voorkant van de tand geplaatst, waardoor de vorm, grootte, kleur en uitlijning van de tand kunnen worden verbeterd. Het resultaat is een harmonieuze glimlach met tanden die er natuurlijk uitzien.

In andere gevallen, waarbij het probleem betrekking heeft op de algehele stand van het gebit, verwijzen wij door naar de orthodontist. De orthodontist is gespecialiseerd in het corrigeren van de stand van tanden en kiezen. Met behulp van beugels of doorzichtige aligners kan de orthodontist ervoor zorgen dat tanden recht worden gezet en een evenwichtige glimlach wordt bereikt. Het is belangrijk om de juiste behandeling te krijgen die past bij de specifieke behoeften van de patiënt.

Bleken bij de esthetische tandarts

De kleur van de tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De één heeft simpelweg wittere tanden dan de ander. Ook kan het glazuur van je gebit door de jaren heen verkleuren door koffie, thee of andere voeding. Gelukkig kunnen we dat op een eenvoudige en veilige manier verhelpen. Ga nooit zelf aan de slag, want onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan je gebit en mond. Je tanden laten bleken bij de esthetische tandarts is dan een veel beter idee. Samen met de mondhygiënist zet de esthetische tandarts graag de deskundigheid in om je verder te helpen.

Bij een bleekbehandeling maakt de tandarts eerst een afdruk van je gebit. De tandtechnicus maakt vervolgens een passende bleeklepel van kunststof. Deze bleeklepel met blekende gel draag je dan enkele uren per etmaal. De tandarts vertelt je hoe lang je de bleeklepel moet gebruiken om het gewenste resultaat te krijgen. Binnen enkele weken heb je weer een stralend witte lach.

Esthetische ingrepen uitvoeren bij jouw tandartspraktijk Alphen aan den Rijn

Wil je esthetische ingrepen laten uitvoeren? Dan moet je uiteraard bij TCA Koraalzwam zijn, jouw tandarts in Alphen aan den Rijn. Wij staan voor je klaar en helpen je graag met het bleken van je tanden en andere esthetische tandheelkunde.

Ook voor andere tandartsbehandelingen ben je bij jouw tandarts in Alphen aan het juiste adres. Van preventie tot gebitsonderhoud en van implantologie tot het plaatsen van cerec kronen, bij ons vind je de juiste zorg. Neem snel contact met ons op.