Behandelingen

Tandheelkundig Centrum Koraalzwam is de perfecte tandarts in Alphen aan den Rijn voor iedere behandeling. Behandelingen die nodig zijn voor een mooie en gezonde mond. Deze behandelingen in onze tandartspraktijk aan de Koraalzwam variëren van periodieke controles tot complexe behandelingen. Onze experts behoren tot de beste tandartsen van Alphen aan den Rijn, de expertise is dus binnen onze praktijk aanwezig. Alleen wanneer het echt nodig is, is het ook mogelijk dat we je doorverwijzen naar een betrouwbare specialist binnen de TCA-groep. Welke behandeling je ook nodig hebt, je wordt hoe dan ook goed geholpen.

Preventie tandartsbehandeling

In onze tandartspraktijk in Alphen aan den Rijn werken we met de preventieprogramma’s van Jij®-Mondzorg. Deze programma’s zijn bedoeld voor speciale doelgroepen. Nooit Meer Gaatjes is het programma voor kinderen en jongeren, en daarnaast hebben wij ook programma’s voor ouderen en voor scholen. Ook mensen die niet tot deze doelgroepen behoren, spreken wij aan op het belang van een schoon en gezond gebit. Oftewel, voor iedereen zijn er passende preventieve behandelingen.

Tandvlees ontsteking behandelen

Gezond tandvlees is de basis voor mooie tanden, een stralende lach en een frisse adem. De mondhygiëniste en preventieassistente kunnen je helpen om je tandvlees weer gezond te maken en ook zo te houden met onze tandvleesbehandelingen.

Gebitsonderhoud bij TCA Koraalzwam

Soms zijn er kleine ingrepen nodig om beschadigingen te herstellen en gebitsonderhoud goed uit te voeren. Als een gedeelte van je tand of kies is afgebroken of door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verdere pijn en herstelt de gebitsfunctie. Er zijn verschillende vulmaterialen, waarvan composiet (een soort kunsthars) de meest voorkomende is.

Esthetische ingrepen bij TCA Koraalzwam

Een mooi gebit geeft zelfvertrouwen. Je durft weer vrijuit te lachen en helemaal jezelf te zijn. Wanneer je niet tevreden bent over het uiterlijk van je gebit, bespreek dit dan met de tandarts. Tegenwoordig zijn er zulke mooie esthetische technieken, dat het jammer zou zijn als je met die onzekerheid blijft rondlopen. Uiteraard ben je voor esthetische ingrepen aan het juiste adres bij jouw tandarts in Alphen aan den Rijn

Mondzorg voor ouderen bij Tandheelkundig Centrum Koraalzwam

Kwetsbare ouderen krijgen op het gebied van mondzorg vaak te weinig aandacht. Soms zijn zij niet meer in staat een tandarts te bezoeken of kampen zij met psychosociale problemen, waardoor het gebit 'vergeten' wordt. Daarom zijn wij, in samenwerking met Jij®-Mondzorg en met de Universiteit van Nijmegen, een initiatief gestart voor gerichte mondzorg voor ouderen.

Cerec kronen bij jouw tandarts in Alphen aan den Rijn

Voor de vervaardiging van kronen maken wij gebruik van Cerec. Dit is een computergestuurde techniek waarmee wij in één behandeling kronen en inlays kunnen maken. 'Happen' is daarbij niet meer nodig. Deze Cerec kronen worden ter plekke gemaakt bij jouw tandarts in Alphen aan den Rijn, terwijl jij een lekker kopje koffie drinkt.

Wortelkanaalbehandelingen in Alphen aan den Rijn

Soms raakt het weefsel in een wortelkanaal ontstoken. Dit kan veroorzaakt worden door tandbederf, lekkende vulling, overbelasting of een harde klap op je tand of kies. Jouw tandarts in Alphen voert dan een wortelkanaalbehandeling uit om het zieke weefsel te verwijderen.

Implantologie bij TCA Koraalzwam

De kunst van implantologie bestaat uit een soort kunstwortel die de afwezige tand- of kieswortel vervangt. Het wordt als een schroef in de kaak aangebracht en dient als houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

Orthodontie

Onder orthodontie verstaan we alle tandheelkundige handelingen die gericht zijn op het rechtzetten van de tanden of de kaak. Het doel van deze gebitsregulatie is het verkrijgen van een goed functionerend en regelmatig gebit, dat er mooi uitziet en goed schoon te houden is.

De MRA: oplossing voor uw snurkprobleem

Van snurken wordt niemand blij. Het geluid kan soms zó sterk zijn, dat een partner, huisgenoten en zelfs buren er last van kunnen hebben. Wil je af van dat gesnurk? Het dragen van een Mandibulair Repositie Apparaat, ook wel MRA, kan helpen. Vraag je tandarts uit Alphen om advies.