Behandelingen

Bij Tandheelkundig Centrum Koraalzwam kun je terecht voor alle voorkomende handelingen die nodig zijn voor een mooie en gezonde mond, van periodieke controles tot complexe behandelingen. Alle expertise is binnen onze eigen praktijk aanwezig, of anders bij onze collega’s van de andere praktijken binnen de TCA-groep. Bovendien hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd van betrouwbare partners en specialisten, naar wie wij je kunnen doorverwijzen als dit nodig is.

Preventie behandelingen

In onze praktijk werken we met de preventieprogramma’s van Jij®-Mondzorg. Deze programma’s zijn bedoeld voor speciale doelgroepen. Nooit Meer Gaatjes is het programma voor kinderen en jongeren, en daarnaast hebben wij ook programma’s voor ouderen en voor scholen. Ook mensen die niet tot deze doelgroepen behoren, spreken wij aan op het belang van een schoon en gezond gebit.

Tandvleesbehandelingen

Gezond tandvlees is de basis voor mooie tanden, een stralende lach en een frisse adem. De mondhygiëniste en preventieassistente kunnen je helpen om jouw tandvlees weer gezond te maken en ook zo te houden.

Gebitsonderhoud

Soms zijn er kleine ingrepen nodig om beschadigingen te herstellen. Als een gedeelte van je tand of kies is afgebroken of door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verdere pijn en herstelt de gebitsfunctie. Er zijn verschillende vulmaterialen, waarvan composiet (een soort kunsthars) de meest voorkomende is.

Esthetische ingrepen

Een mooi gebit geeft zelfvertrouwen. Je durft weer vrijuit te lachen en helemaal jezelf te zijn. Wanneer je niet tevreden bent over het uiterlijk van je gebit, bespreek dit dan met de tandarts. Tegenwoordig zijn er zulke mooie esthetische technieken, dat het jammer zou zijn als je met die onzekerheid blijft rondlopen.

Mondzorg voor ouderen

Kwetsbare ouderen krijgen op het gebied van mondzorg vaak te weinig aandacht. Soms zijn zij niet meer in staat een tandarts te bezoeken of kampen zij met psychosociale problemen, waardoor het gebit 'vergeten' wordt. Daarom zijn wij, in samenwerking met Jij®-Mondzorg en met de universiteit van Nijmegen, een initiatief gestart voor gerichte mondzorg voor ouderen.

Cerec kronen

Voor de vervaardiging van kronen maken wij gebruik van Cerec. Dit is een computergestuurde techniek waarmee wij in één behandeling kronen en inlays kunnen maken. 'Happen' is daarbij niet meer nodig. De kroon wordt ter plekke gemaakt, terwijl jij een lekker kopje koffie drinkt.

Wortelkanaalbehandelingen

Soms raakt het weefsel in een wortelkanaal ontstoken. Dit kan veroorzaakt worden door tandbederf, een lekkende vulling, overbelasting of een harde klap op je tand of kies. De tandarts voert dan een wortelkanaalbehandeling uit om het zieke weefsel te verwijderen.

Implantologie

Een implantaat is een soort kunstwortel die de afwezige tand- of kieswortel vervangt. Het wordt als een schroef in de kaak aan gebracht en dient als houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

Orthodontie

Onder orthodontie verstaan we alle tandheelkundige handelingen die gericht zijn op het rechtzetten van de tanden of de kaak. Het doel van deze gebitsregulatie is het verkrijgen van een goed functionerend en regelmatig gebit, dat er mooi uitziet en goed schoon te houden is.

De MRA: oplossing voor uw snurkprobleem

Van snurken wordt niemand blij. Het geluid kan soms zó sterk zijn, dat een partner, huisgenoten en zelfs buren er last van kunnen hebben. Wilt u af van dat gesnurk? Het dragen van een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) kan helpen.