Tandvlees ontsteking behandelen

Hoe ziet gezond tandvlees eruit? Gezond tandvlees heeft een roze kleur en ligt stevig om de tanden en kiezen. Merk je dat je ongezond tandvlees hebt? Dat kan, met onze tandvleesbehandelingen proberen wij de twee belangrijkste aandoeningen die de gezondheid van het tandvlees ondermijnen, weg te nemen. Het gaat hier om gingivitis en parodontitis. Wil je tandvlees ontsteking behandelen, dan ben je bij onze tandartspraktijk in Alphen aan den Rijn aan het juiste adres.

Gingivitis behandeling

Gingivitis, een ander woord voor ontstoken tandvlees. Waaraan herken je een ontsteking? Vaak merk je de ontsteking op tijdens het poetsen van je tanden of tijdens het eten. Je hebt dan last van bloedend tandvlees. Het tandvlees slaat rood uit en lijkt gezwollen. Hoe wordt deze ontsteking veroorzaakt? Dit komt door bacteriën die plaatsvinden in de tandplak.

Bloedend tandvlees behandelen

Wanneer je last hebt van ontstoken tandvlees in je kies, dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Hoe ziet de tandvleesbehandeling voor gingivitis er dan uit? Om bloedend tandvlees te behandelen zal je worden geholpen door een van onze preventieassistenten of mondhygiënisten. Je gebit wordt vervolgens tijdens de behandeling goed gereinigd. Belangrijk hierin is dat je na één behandeling niet van je ontsteking af bent. Zo zal je uitgebreide instructies meekrijgen om zelf  je gebit te onderhouden. Het is belangrijk dat je dit advies goed opvolgt. Doe je dit goed, dan zal binnen een paar weken de gingivitis verdwijnen en is jouw tandvlees weer gezond. Zo zie je maar, een tandvlees ontsteking behandelen is erg belangrijk.

Tandvleesbehandeling voor parodontitis

Een ander probleem wat kan voorkomen is parodontitis, wat ontstaat als je gingivitis niet op tijd behandelt. Doe je dit niet, dan ontstaat er onder bepaalde omstandigheden een ernstige ontsteking. De ontsteking zit dan niet alleen in het tandvlees, maar breidt zich uit naar onder het tandvlees. Het veroorzaakt hier pockets en botafwijkingen rondom de kies. Het is dus belangrijk om je op tijd te laten behandelen aan gingivitis, zodat parodontitis wordt voorkomen.

De behandeling voor parodontitis ziet er dan ook anders uit. De mondhygiëniste zal eerst een mondonderzoek moeten uitvoeren. Zo zullen er röntgenfoto’s gemaakt worden. Op basis hiervan wordt samen met de tandarts bepaald hoe diep de pockets zitten en hoeveel kaakbot verloren is gegaan. Wanneer dit is vastgesteld, zal het gebit gereinigd worden met speciale instrumenten. Dit zowel boven als onder het tandvlees. Verder is de instructie die je meekrijgt naar huis om je gebit zelf goed schoon te houden ook een stuk uitgebreider. Het is belangrijk dat dit goed wordt opgepakt. Dit omdat de gebitsreiniging en goede dagelijkse behandeling de ontsteking zal laten verwijderen. Het kaakbot zal niet meer terug groeien, maar na de behandeling zal het gezonde tandvlees zich weer gaan hechten aan de tanden en kiezen.

Ontstoken tandvlees? Kies TCA Koraalzwam

Wanneer je last hebt van ontstoken tandvlees wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Onze tandarts in Alphen aan den Rijn is daar de perfecte plek voor. Neem contact met ons op voor vragen of het maken van een afspraak.

Ook voor andere behandelingen ben je bij ons aan het juiste adres. Denk aan orthodontie, een wortelkanaalbehandeling of esthetische ingrepen. Onze experts staan voor je klaar.