Orthodontie

Een scheef gebit. Dat is iets wat je niet wil. Helaas gebeurt het regelmatig. Gelukkig is de orthodontie Alphen aan den Rijn er voor jou om het weer recht te zetten. De experts van TCA Koraalzwam staan voor je klaar.

Waarom moet je naar de ortho Alphen aan den Rijn?

Een bezoek aan de orthodontist kan talrijke voordelen bieden voor zowel je mondgezondheid als je zelfvertrouwen. Orthodontische behandelingen richten zich niet alleen op het creëren van een esthetisch aantrekkelijke glimlach, maar ook op het corrigeren van afwijkingen in de stand van tanden en kaken. Dit kan helpen bij het verminderen van problemen zoals kauwproblemen, spraakstoornissen en overmatige slijtage van tandoppervlakken.

Een goed uitgelijnde beet en tandpositie vergemakkelijkt de mondhygiëne, wat op zijn beurt de kans op tandbederf en tandvleesaandoeningen vermindert. Een orthodontist kan de juiste behandeling aanbevelen, variërend van traditionele beugels tot moderne clear aligners, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren. Het tijdig bezoeken van een orthodontist kan de noodzaak van ingrijpende correcties op latere leeftijd verminderen en een levenslange glimlach vol gezondheid en zelfvertrouwen bevorderen.

Hoe werkt een orthodontietraject?

Een orthodontietraject is een doordachte reis naar een gezonde, uitgelijnde glimlach. Het begint met een grondige evaluatie, waarbij de orthodontist de huidige stand van je tanden en kaak beoordeelt. Vervolgens wordt een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld. Dit omvat het gebruik van beugels, aligners of andere apparaten om geleidelijk de tanden in de gewenste positie te verplaatsen.

Gedurende het traject vinden regelmatige controles plaats om de voortgang te volgen en indien nodig aanpassingen te maken. De kracht die op de tanden wordt uitgeoefend, stimuleert de botgroei rondom de tanden, waardoor ze verschuiven naar de beoogde positie. De duur van een orthodontietraject varieert, maar gemiddeld duurt het 1-3 jaar.

Na afronding van het traject worden vaak retainers gebruikt om de tanden op hun nieuwe plek te stabiliseren. Een orthodontietraject vraagt geduld, maar de uiteindelijke beloning is een gezonde, prachtige glimlach die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en duurzaam.

De tandarts in Alphen aan den Rijn voor orthodontie

In de tandartspraktijk van Alphen aan den Rijn staat jouw mondgezondheid centraal. Ons team van deskundige professionals is toegewijd aan het succesvol uitvoeren van orthodontiebehandelingen, zelfs bij spoedgevallen. We leggen grote nadruk op effectief poetsen, omdat voorkomen beter is dan genezen. Daarom bieden we uitstekende preventieve zorg. Naast orthodontie bieden we ook hoogwaardige behandelingen zoals preventieve behandelingen, implantologie en tandvleesbehandelingen. We hebben tevens expertise in specifieke behandelingen voor ouderen. Aarzel niet om contact op te nemen via info@tcakoraalzwam.nl of bel 0172 - 44 49 01 voor een afspraak. Jouw mondgezondheid staat bij ons voorop.